Op Goed Leiderdorp vindt u alle informatie over ondernemen en duurzaamheid. Bijvoorbeeld over de verschillende subsidies voor energiebesparing, zonnepanelen op grote daken en het groener maken van de werkomgeving.

Duurzaam Bouwloket

Op het Duurzaam Bouwloket kunnen inwoners en ondernemers terecht voor al hun vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Via het loket kunnen bewoners ook (lokale) bedrijven vinden die keurmerken in huis hebben. Het Duurzaam Bouwloket is hierbij de onafhankelijke tussenpersoon tussen overheid en bedrijfsleven.

Gratis traject energiebesparing

De gemeente biedt ondernemers en maatschappelijke organisaties in Leiderdorp een gratis traject aan voor energiebesparing en -opwek. Dit is de vierde reeks die de gemeente aanbiedt sinds 2017.

Met dit traject ontvangt u een gratis energiescan met begeleiding van adviesbureau Klimaatroute. Grotere organisaties krijgen ook monitoring met een slimme meter. De adviseurs kunnen ook helpen bij vervolgstappen, zoals bij het aanvragen van offertes en/of een subsidie. Wilt u verzekerd zijn van een scan? Meldt u zich dan snel aan via www.odwh.nl/energiescan, want er is een beperkte voorraad scans beschikbaar. De ervaring leert dat ondernemers gemiddeld 30% kunnen besparen op de energierekening.

Het financiële voordeel van kostenbesparing is juíst nu extra welkom. Of misschien komt dit aanbod voor sommige organisaties wel als geroepen, vanwege de wettelijke informatie- en energiebesparingsplicht. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH).

Dit aanbod geldt alleen voor partijen die in de periode van 2017-2021 nog geen energiescan hebben gehad.

Tegemoetkoming Energiekosten voor MKB met hoge energiekosten
 

De energiezorgen zijn groot, ook voor ondernemers. De Rijksoverheid biedt ondernemers in het MKB daarom een tegemoetkoming aan, De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Deze tegemoetkoming is bedoeld voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet.

U kunt TEK aanvragen van 21 maart tot en met 2 oktober 17:00 uur. U vraagt TEK met terugwerkende kracht aan voor de periode van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Aanvragen kan op deze website. Daar vindt u ook wat u nodig heeft om de aanvraag voor te bereiden.