Het 'Polderpark' is een unieke groene en waterrijke plek. Het park kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel water en een weide verkaveling. U kunt de Munnikkenpolder fietsend, wandelend of varend bezoeken.

Voor elk wat wils
Voormalig wethouder Kees Wassenaar: "Juist de betrokkenheid en inzet van zovelen heeft er toe geleid dat het park veel te bieden heeft voor een groot deel van onze gemeenschap. Echt voor iedereen is er wel wat te vinden. De verenigingen met hun leden die er een mooie plek hebben gevonden, flora, fauna, verschil in waterniveaus, fiets en wandelpaden, de molens niet te vergeten, het strandje, de open verbinding met de Does en er is zelfs nagedacht over de mogelijkheden voor de hond (en zijn baasje). Voor elk wat wils en een verrijking voor ons dorp."

Het ontwerp van de Munnikkenpolder is tot stand gekomen door samenwerking en afstemming met de Grondstoffenbank (ontwikkelaar gebied), de gemeente en de verenigingen in het gebied (Watersportvereniging Doeshaven, Stichting Schaats en Skeelercentrum Leiderdorp, Scouting van der Does en de Leiderdorpse Kano Vereniging), Comité Doesbrug, de Rijnlandse Molenstichting, de Provincie Zuid Holland en het Hoogheemraadschap van Rijnland.