Achtergrondinformatie

De Acacialaan wordt een wijkweg. Dit is een nieuwe wegcategorie. Een wijkweg betekent dat de weg zowel een verblijfsfunctie heeft (een erftoegangsweg) als een verbindende functie (gebiedsontsluitingsweg).

Waarom wordt de Acacialaan een wijkweg?

In het nieuwe mobiliteitsbeleid van Leiderdorp is bepaald dat een aantal wegen wordt ingericht als wijkweg. Deze werkzaamheden vindt u in de nota Circulatie. Meer informatie over de andere werkzaamheden hoort u op een later moment.

Dit staat in de nota Circulatie, die de gemeenteraad in oktober 2020 vaststelde. De nota Circulatie is onderdeel van de mobiliteitsvisie 'Bereikbaar en op weg', die de gemeenteraad van Leiderdorp in januari 2020 heeft vastgesteld. De mobiliteitsvisie 'Bereikbaar en op weg' is uitgewerkt in vier deelnota's: nota Circulatie, nota Langzaam verkeer, nota Openbaar vervoer en nota van beantwoording. De mobiliteitsvisie bevat de doelen en uitgangspunten van het mobiliteitsbeleid 2020-2030. Meer informatie daarover leest u op www.leiderdorp.nl/mobiliteitsplan.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de herinrichting van de Acacialaan? Lees dan eerst dit bestand door. Hier hebben wij veelgestelde vragen al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Dennis Stafleu. Zijn gegevens vindt u hieronder.