Mijn naam is Melissa, budgetcoach bij Incluzio. Ik bied ondersteuning aan mensen die moeite hebben met rondkomen. Of die het overzicht over hun financiën kwijt zijn. Je kunt mij makkelijk bereiken. De gegevens staan onderaan deze pagina. Een afspraak maken kan in ons kantoor in de Sterrentuin of op een andere plek, bijvoorbeeld bij u thuis.

Wat kan ik voor je doen?

Als iemand langskomt, begin ik altijd met het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven. Zo krijgen we samen inzicht in de situatie. Daarna maken we een plan van aanpak. Uit welke stappen dat precies bestaat, verschilt per situatie. Ik help bijvoorbeeld bij:

  • het treffen van een betalingsregeling; 
  • het aanvragen van toeslagen, bijvoorbeeld huurtoeslag;
  • het vinden van de juiste organisatie voor hulp.

Als mensen structureel meer kosten hebben dan inkomsten, verwijs ik mensen naar de Stadsbank van de gemeente Leiden. Zij helpen mensen met het maken van een plan om schulden af te betalen.

Tip

Hieronder geef ik een aantal tips voor meer inzicht. Maar de allergrootste tip die ik kan geven is door op tijd hulp te vragen! Want schulden voorkomen is beter dan het oplossen van schulden. Goed om te weten: contact met mij opnemen is vrijblijvend. Jouw situatie wordt niet meteen geregistreerd, ik kijk echt samen met iemand welke stappen je het beste kunt nemen.

Hoe bereik je Melissa?

Per e-mail: Melissa.Serlier@incluzio.nl
Per telefoon: 0683117354
Financieel spreekuur: Iedere woensdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur in Dwars (Bloemerd 1c).

Tips van Melissa

  • Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven. Zo krijg je meer inzicht in je financiën. Dit kan makkelijk in Excel, maar er zijn ook handige apps.
  • Kijk regelmatig op je bankrekening hoe veel geld er nog op staat.
  • Kijk naar je abonnementen, zoals de sportschool of een tijdschrift. Bespaar geld door abonnementen die je niet gebruikt stop te zetten.
  • Heb je het idee dat je het overzicht over je financiën kwijt raakt? Neem op dat moment al contact op met de budgetcoach. Ik help je weer inzicht te geven.
  • Wist je dat we vrijwillige tolken hebben bij Incluzio? Daardoor kunnen wij financieel advies geven in het Nederlands, Engels, Arabisch en Oekraïens.
  • Op www.geldfit.nl kun je bekijken of je recht hebt op toeslagen. Bijvoorbeeld huurtoeslag of zorgtoeslag.