Het leven is een stuk duurder geworden. Dat merken we allemaal aan onze boodschappen en energierekening. Heb je door de gestegen kosten moeite om rond te komen? Of mist u het overzicht over je financiën? Dan is het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat. Om meer bekendheid te geven aan de hulp die de gemeente jou kan bieden, hebben we de campagne 'Je hoeft het niet alleen te doen' opgericht. De campagne bestaat uit een boekje met een overzicht van alle hulp, posters langs de weg en tips op social media. Op deze pagina vind je meer informatie. 

Regelingen/hulp

Voorwaarden

Er zit verschil in de voorwaarden die bij de verschillende regelingen gelden. Hieronder vind je de voorwaarden per regeling. Mocht je twijfelen of je in aanmerking komt of een hoger inkomen hebben maar niet rondkomen, neem dan contact op met de budgetcoach van Incluzio. Dan kijken we met je mee naar de mogelijkheden die er zijn in jouw situatie.

Wanneer er een inkomensgrens geldt, bijvoorbeeld 120% van de inkomensgrens dan wordt dit afgezet tegen het sociaal minimum. Meer informatie over het sociaal minimum vind je op de website van de Rijksoverheid.

De vermogensgrens is als volgt;

Tabel: Vermogensgrens bijstand 2023
LeefsituatieMaximaal vermogen
Gezamenlijke huishouding€ 15.210
Alleenstaande ouder€ 15.210
Alleenstaande€  7.605

De vermogensgrens is enkel van toepassing bij de bijzondere bijstand, de energietoeslag en de gemeentelijke zorgpolis.

Documenten

Boekje met overzicht van alle regelingen.

Poster van de campagne